Szukaj

Polityka Prywatności

Polityka prywatności

1. Administratorem danych osobowych przetwarzanych w ramach sklepu Schmith jest Schmith Polska S.A. z siedzibą w Kulicach przy ulicy Szkolnej 3. Zgodnie z ustawą z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (Dz.U. z 1997, nr 133, poz. 883 z późn. zm.) zbiór danych osobowych gromadzonych przez Schmith.pl został zarejestrowany w GIODO.

2. Przetwarzanie danych osobowych odbywa się zgodnie z ustawą z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych.

3. Podczas wizyty użytkownika w Sklepie Schmith automatycznie zbierane są dane dotyczące wizyty, takie jak adres IP, nazwa domeny, typ przeglądarki, typ systemu operacyjnego, itp.

4. Sklep Schmith.pl może wykorzystywać ciasteczka (cookies), które nie zawierają danych osobowych. Cookies służą identyfikacji przeglądarki użytkownika podczas korzystania ze sklepu. Użytkownik może zrezygnować z korzystania z ciasteczek poprzez wybranie odpowiedniej opcji w przeglądarce, jednak może to znacząco utrudnić korzystanie ze Sklepu.

5. Rejestracja w Sklepie w Schmith.pl jest dobrowolna.

6. Schmith.pl zbiera następujące dane osobowe od Użytkowników w celu składania zamówień na asortyment:

  • imię i nazwisko
  • adres zamieszkania lub adres do wysyłki
  • adres e-mail
  • telefon
  • nazwę firmy oraz NIP (tylko od firm)

7. Gromadzone dane osobowe nie są udostępniane osobom trzecim.

8. Każdy użytkownik portalu ma prawo poprawiania danych osobowych, ich uzupełniania, uaktualniania oraz żądania usunięcia danych i konta w sklepie po przesłaniu odpowiedniego maila na adres mailowy schmith.pl podany w zakładce Kontakt lub listu poleconego na adres administratora.

9. Dokładamy wszelkich starań, aby chronić firmę Schmith Polska S.A. i użytkowników sklepu schmith.pl przed nieuprawnionym dostępem, modyfikacją, ujawnieniem oraz zniszczeniem informacji i danych znajdujących się w posiadaniu Administratora.

10. Sklep prowadzi Newsletter. Systemem obsługi newsletterów jest GetResponse, firmy GetResponse Sp. z o.o. Każda osoba może wyłącznie za swoją zgodą zapisać się na newsletter. Wszystkim osobom przysługuje możliwość usunięcia z listy mailingowej swojego adresu - specjalny link jest dołączany do każdego newslettera.

11. Sklep jest uczestnikiem programu „Zaufane Opinie" w ramach usługi świadczonej przez Ceneo Sp. z o.o. z siedzibą w Poznaniu (60-166), ul. Grunwaldzka 182, wpisaną do rejestru przedsiębiorców prowadzonego przez Sąd Rejonowy Poznań – Nowe Miasto i Wilda w Poznaniu, VIII Wydział Gospodarczy KRS, pod numerem KRS: 0000493884, NIP: 7792420393, REGON: 302655470 polegającej na przesyłaniu przez Ceneo do Użytkowników za pośrednictwem poczty elektronicznej ankiet służących uzyskaniu od Użytkownika opinii na temat transakcji dokonywanej przez Użytkownika w Sklepie, a także na zamieszczaniu w serwisie dostępnym w domenie Ceneo.pl opinii wyrażonych przez Użytkowników w rezultacie otrzymania ankiet. Użytkownik dokonujący zakupu w Sklepie może dobrowolnie wyrazić zgodę na przekazanie jego danych osobowych, w tym adresu e-mail do Ceneo. oraz na przetwarzanie przez Ceneo jego danych osobowych – wyłącznie w celu wypełnienia ankiety wskazanej w punkcie.

Koszyk

Twój koszyk jest pusty.

Dokonaj swoich pierwszych zakupów